18 Kasım 2020 Çarşamba

NE DİYO SE BE ANAMIYO

Bazen öyle olur ya, kafanızda binbir tane düşünülecek şey varken gelip size ozon tabakasının delinme tehlikesinden bahseder biri ve masanızdaki parfüm şişesini siz geri dönüşüme atmadan susmayacaktır. (Tabi ki duyarlı olmak önemli. Burada dikkat çekeceğim mesele farklı. Ondan öyle dedim) Kimi falanca siyasetçinin yediğini içtiğini aşık atışmalarını falan anlatır bir karşılık veresiniz diye ki ya saldirsin ya savunsun. Biri falancanın dedikodusunu yapar laf bekler ki taşısın falan.

Görseldeki ufaklığın ağız şekli sizin o andaki görünümünüz: ne diyo se be anamıyo akadaş.

Bazen de tam tersi olur. (Evet görselin saçlarından bahsediyorum :) gözünüzü gönlünüzü dört çarpı sekiz açıp görmeniz gerekenler vardır. Bunların neler olduğunu lütfen siz düşünün. Nelerin kimlerin sizin onları görmenize ihtiyacı var? Neleri görmeniz lazım? Sizin neleri kimleri görmeye ihtiyacınız var? 

İşte bunları görmediğimizde malesef görünümümüz görseldeki ufaklığın saçları gibi oluyor: be görmüyo se yaz çiz se oyna konuş !

(Hatırlatayım: Ne' yi ve kim' i sorgularken saçlarınızı yana veya yukarıya doğru tarayıp jöleyle ya da tokayla sabitlemeniz şart)

Demiyoruz ki : bu ba ne işare ediyo ne gösteriyo ne anlatma çalışıyo ?

.

FATMA ZEHRA AKYİĞİT 

FZA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ YAZIMI OKUMAK İSTİYORSUN

DEĞİSİR İNSAN ZAMAN VE MEKÂN (32)

İnsanın kelimesi kalmaması nasıldır bilir misin? Bilirsin elbet. Birçok kereler yaşadın böyle zamanları. Ve inanırım, senin imtihanın da sen...