22 Kasım 2020 Pazar

KENDİME NOTLARIM (GÜNCELLENİYOR)

 


Yükselmek istiyorsan arkamdan gelen var mı yanımda kalan kimler var diye aranıp durma etrafını. beklentilerini azalt. niyetini Allah için sağlam alıp çiz yolunu. acele de etme. yavaş yavaş emin adımlarla ilerle. önüne çıkan fırsatları da değerlendir. geliş ama taviz verme fza.

.

kendin ol fakat kendin olmayı fazla abartma zira belki sen Allah'ın razı olduğu bir kul değilsin. Kendini tanı ve Allah'ın sevdiği razı olduğu yolda yetiştir. Allah'tan bunun için yardım dile fza.

.

Nefsine hoş gelse de boş yapma fza şeytan doldurur :) söz dinle 

.

nefsin övülmekten hoşlanıyorsa yer kendini

Nefsini pohpohlayan dövüldüğünde yer kendini

.

Kalbini huzursuz eden işi yapma fza 

.

Önce şunu sor, ne istediğini biliyor musun? Sonra şunu, bedel ödemeye hazır mısın? Sonra da sor kendine, bunu bedellerine katlanmayı göze alarak mı seçeceksin yoksa iyisiyle kötüsüyle kabullenip seve seve mi sürdüreceksin? Eğitimci yazar mı olmak istiyorsun, okumayı ve yazmayı sürdür fza

.

Hüzünle neşe arasında bir huzur vardır🌷⚘🥀🌱

.

Sen Allah için niyetini güzel yap her işin güzel olur fza 🌺

.

Eğer inandıklarına sahip çıkmazsan tribünler dolar fakat sen boş kalırsın. İnandıklarına sahip çıkar ve hatalarını telafi ede ede eksiklerini tamamlaya tamamlaya yoluna devam edersen belki tribünlerde bir kişi kalır ama sen fza, senin, için huzurla dolar taşar.

.

Hüsnü zan ederken yanıldıklarına kötü bile diyemezsin ya, öyle işte. 

Saflığın adı enayilik değil. Hakkın emrine nehyine sadık kal yeter fza. Sen sûi zan eyleme. Allah en güzel yol göstericidir. Dua et, kendinden emin ol, dahası gerekmez. 

.

Ben dediğin şeyle nefsini karıştırma fza. Kendini bil nefsini bil. Şerefini bildiğin gibi acziyetini de bil. Gayretin insanlığa kulluğa olsun. Seni sen yapanı tefekkür et Ona cc şükret O'ndan cc razı ol. Maksadın Allah cc matlubun Allah'ın rızası olsun. 

.

İyi insanlar da var şu dünyada kötü insanlar da fza. Ne güvensizliğe gazel oku ne de kayıtsız şartsız güvenmek gafletine düş. Yaradılanı sev Yaradanın hatrına. Sevme kötülüğü. Sev iyiliği. Niyeti de hareketi de es geçme. İçindeki adaleti kazandığında büyüyeceksin. 🌺

.

Bıktıysan bırak fza. daha ne çekiyorsun dünyanın derdini? Kapat gözlerini çek içine bir nefes ver dışarı zehrini. Umursamamak da lazım ara sıra. Umurunda değilsin dışarının, bu iyi, hadi içini rahat bırak şimdi.

.

Emek olmadan yemek olmaz fza. Bazen o kadar emek verir hazirlarsin yemegi, yakarsın atesi, bes dakika gaflete duser ocagi sondurmeyi unutursun ve yemek yanar. Emeğini de dozunda bırak dâ. Vaktince ateşi kısmayı da bil. Altı çok yandı diye yemek iyi pişecek demek değil. 

.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ YAZIMI OKUMAK İSTİYORSUN

DEĞİSİR İNSAN ZAMAN VE MEKÂN (32)

İnsanın kelimesi kalmaması nasıldır bilir misin? Bilirsin elbet. Birçok kereler yaşadın böyle zamanları. Ve inanırım, senin imtihanın da sen...