2 Aralık 2020 Çarşamba

NEREDE BU GENÇLER YAHU?

 


Bugün gençlere ve her daim genç hissedenlere yazasım vaar! Vu huuv 😎
Hadi bakem duyayım yaşları sen kaç hissediyorsun okurum? 

(Hey sen! Kimlik yaşı 16 ama 80 gibi hisseden evlat, yapma be, abla sözü dinle de kalk ayağa sana ihtiyacım var. Beraber büyümek istiyorum seninle)
(Ve sen! Kimlik yaşı en azından 16'dan fazla olan karşim, durma artık ha, arkadaş sözü dinle de at şu yorganı üstünden. Ya da benim gibi uykusuzgillerden'sen... Bilirsin muhakkak ne yapman icap ettiğini.) 

Hepimiz yeterince genç olduğumuzda anlaştıysak mevzuya gelelim. Hocam vatanımız, dinimiz, insanlığımız, çocuklarımız, dostluklarımız, ailelerimiz, deli kanımız, zehir kafamız elden gidiyeeah!

Her ne kadar birer aptal olduğumuzu yutturmaya kalkışsa da bazıları, yemezler, akıllı benim insanım, cebinden çıkarır... 
Bahanen bu olmasın hoceam! Kandırma kendini şeytan fısıltılarına. Kana kana gerekirse kanaya kanaya nefsini kandırman gereken gerçekler var. 
Yalanı sahtesi geçicisi anlığı...
Bilirim zor zamanlar geçiriyorsun. 
En sevdiklerini kaybettin; ama ihanetiyle ama azrail elinden ama mesafelerle... 
Rüya görmez oldun kâbuslar yerini aldı alalı ruhun yurtsuz kaldı. Dağıldın iyice. Kâh vurup kırıyorsun kâh ağıtlar yakıyorsun kâh kendi cehennemine kendi elcağızlarınla odun atıyorsun. Çırası nefsinden şeytandan beleşe, de mi? De. De tabi itiraf et kendine. Uyanış böyle başlayacak işte. Dürüst ol kendine önce. Sonra da ne istiyorsun, onu bil. Sen içinden geldiği gibi olmazsan içini dışına çıkaracak mide bulantısı çok bu alemin. Içini bul önce tabi. Tutup da nefsinin oyuncağı olma sonra. En derinden inandığın her ne ise o sensin. Bu yüzden diyorum sana inan evlat! İnan kendine çünkü seni sen yapan var! Çifte ünlem kullandım bak. Çünkü vurgusu var bu cümlelerin. Dokunmasını istiyorum sana sözlerimin. İnan seni sen yapana ve ne istediğini bil. Sonra da elalemi koy bi kenara koyul yola. Uyuyorsan Allah için uyanıksan Allah için olsun. İhtiyacımız var birbirimize. Yanımda kalmasan da sorun değil. Ama yanımda kal olur mu? Seninle beraber büyümek istiyorum okurum. Allaha emanetsin. Başka bir yazımda yine görüşelim :) olur mu? 

FATMA ZEHRA AKYİĞİT FZA

2 yorum:

YENİ YAZIMI OKUMAK İSTİYORSUN

DEĞİSİR İNSAN ZAMAN VE MEKÂN (32)

İnsanın kelimesi kalmaması nasıldır bilir misin? Bilirsin elbet. Birçok kereler yaşadın böyle zamanları. Ve inanırım, senin imtihanın da sen...